Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię muffinki. Lubię też czereśnie. A jeszcze bardziej lubię muffinki z czereśniami!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 153
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 55
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 153
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 55
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Składniki
Wymieszać wszystkie mokre składniki w misce. Dodać do nich wymieszane ze sobą składniki suche i rozmieszać do połączenia składników - nie trzeba się przejmować ewentualnymi grudkami. Czereśnie umyć i pokroić na połówki, usuwając pestki. Ciasto wykładać łyżką do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Ułożyć na wierzchu każdej muffinki połówki czereśni. Piec w 200 stopniach do suchego patyczka.