Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki o lekko kwaskowatym nadzieniu zawsze będą idealnie pasowały na deser ...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Jaja zmiksować z brązowym cukrem. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać. Potem wlać likier i olej, dokładnie połączyć. Do papilotek kłaść po łyżce ciasta, następnie owoce, czyli porzeczką i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Rozłożyć pozostałe ciasto. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25 min. Przed podaniem ostudzić, posypać pudrem i ozdobić np. porzeczką. Smacznego!