Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najbardziej prosta i szybka propozycja muffinek ;)
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72300
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 528
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15573
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72300
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 528
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15573
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Składniki
Mleko zmiksować z jajem i olejem. W osobnej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia.
Suche składniki przesypać do mokrych i szybko za pomocą miksera połączyć.
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, na ciasto dżem i ponownie pozostałe ciasto.
Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 25 min. Przed podaniem ostudzić i można posypać cukrem pudrem. Smacznego!