Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z jagodami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Składniki
Jagody przebierz, oczyść z ogonków i liści, opłucz w miseczce i delikatnie osusz.
Do miski włóż margarynę, wsyp oba cukry i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj roztrzepane jajko oraz maślankę, szybko zmiksuj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sodę, mąkę ziemniaczaną oraz sól, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko zmiksuj tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj jagody, delikatnie wymieszaj łyżką.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Foremki napełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 25-30 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
50 minut. Sztuka: 210 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie