Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z jeżynami. Miękkie, wilgotne, z wcale nie kwaśnymi po upieczeniu owocami jeżyn :) Błyskawiczne do zrobienia :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Do miski wyłożyć masło, wsypać cukier, krótko zmiksować. Dodać jajko, mleko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę, jeszcze raz zmiksować. Wsypać jeżyny, łyżką wymieszać z ciastem.
Wyłożyć do silikonowych papilotek włożonych do metalowej formy na muffinki do 3/4 ich wysokości. W każdej muffince ma być ok. 2-3 owoce.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 22-24 minut (do suchego patyczka).