Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z jeżynami. Miękkie, wilgotne, z wcale nie kwaśnymi po upieczeniu owocami jeżyn :) Błyskawiczne do zrobienia :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34842
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34842
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Do miski wyłożyć masło, wsypać cukier, krótko zmiksować. Dodać jajko, mleko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę, jeszcze raz zmiksować. Wsypać jeżyny, łyżką wymieszać z ciastem.
Wyłożyć do silikonowych papilotek włożonych do metalowej formy na muffinki do 3/4 ich wysokości. W każdej muffince ma być ok. 2-3 owoce.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 22-24 minut (do suchego patyczka).