Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z kremem krówkowym

Muffinki z kremem krówkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 81

Dodano:

Odsłon: 652

Tylko dla prawdziwych łasuchów;)) Klasyczne, czekoladowe muffinki z kremem z masy krówkowej. Bardzo szybki i pyszny deser, który zawsze się uda.

Składniki

  • MUFFINKI
  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szkalnki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 budyń czekoladowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • KREM
  • Masa krówkowa lub mleko zagęszcozne słodzone*
  • 200 g dobrego masła
  • Złote perełki cukiernicze
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki z kremem krówkowym

Przygotowanie

  1. Muffinki
    Do miski wlać mleko, olej i wbić jajka. Wszystko zmiksować. Dodać cukier i ponownie miksować. Wsypać mąkę, budyń, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko wymieszać. Masę wlewać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180C przez ok. 30-40 minut. Muffinki wyjąć z piekarnika i foremek. Wystudzić.

  2. Krem
    Masło utrzeć. Dodać masę krówkową i miksować do momentu całkowitego połączenia z masłem.

  3. *w przypadku użycia mleka zagęszczonego należy je wcześniej gotować w puszcze przez 2 godziny. Następnie KONIECZNIE WYSTUDZIĆ (inaczej część masy może ozdobić nasz sufit). Teraz można mleko połączyć z masłem.

  4. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić wierzch muffin. Na środku położyć złotą perełkę lub inną ozdobę.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://tortpulawy.blogspot.com/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń