Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy smak muffinek przełamany maliną. Dekoracja z ubitej śmietany i ażurków czekoladowych.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100572
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5820
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100572
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5820
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Muffinki Do miski wlać mleko, olej i wbić jajka. Wszystko zmiksować. Dodać cukier i ponownie miksować. Wsypać mąkę, budyń, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko wymieszać. Masę wlewać do foremek na muffinki do 1/2 wysokości następnie położyć malinę i ponownie wlać masę do wysokości ok. 2/3 foremki. Piec w temp. 180C przez ok. 30-40 minut. Muffinki wyjąć z piekarnika i foremek. Wystudzić.
Krem Ubić kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Dodać serek mascarpone i cukier puder. Zmiksować na niskich obrotach miksera.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i dekorować muffinki. Wstawić do lodówki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Wlać roztopioną czekoladę do szprycy lub woreczka z uciętym rogiem. Wyciskać z czekolady wzory na papierze do pieczenia rozłożonym na desce. Można wcześniej narysować wzory. Włożyć deskę do lodówki, by czekolada stwardniała. Następnie delikatnie odklejać wzorki od papieru i układać na masie.