Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy smak muffinek przełamany maliną. Dekoracja z ubitej śmietany i ażurków czekoladowych.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Muffinki Do miski wlać mleko, olej i wbić jajka. Wszystko zmiksować. Dodać cukier i ponownie miksować. Wsypać mąkę, budyń, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko wymieszać. Masę wlewać do foremek na muffinki do 1/2 wysokości następnie położyć malinę i ponownie wlać masę do wysokości ok. 2/3 foremki. Piec w temp. 180C przez ok. 30-40 minut. Muffinki wyjąć z piekarnika i foremek. Wystudzić.
Krem Ubić kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Dodać serek mascarpone i cukier puder. Zmiksować na niskich obrotach miksera.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i dekorować muffinki. Wstawić do lodówki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Wlać roztopioną czekoladę do szprycy lub woreczka z uciętym rogiem. Wyciskać z czekolady wzory na papierze do pieczenia rozłożonym na desce. Można wcześniej narysować wzory. Włożyć deskę do lodówki, by czekolada stwardniała. Następnie delikatnie odklejać wzorki od papieru i układać na masie.