Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste muffinki z malinami to idealna opcja na deser :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4476
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4476
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać cukier i wymieszać. W drugim naczyniu roztrzepać jajka z ekstraktem, olejem i mlekiem. Do składników suchych dodać mokre i całość wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać maliny i delikatnie połączyć je z ciastem.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Do papilotek nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnik (dolna grzałka) i piec ok. 23-25 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.