Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na lekkie ciasto z owocami? W takim razie zrób muffinki z malinami, które sprawdzą się na każdą okazję!
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 10
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9595
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 10
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9595
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Składniki
Włącz piekarnik i nagrzej do 180°C. Przygotuj formę do muffinek, wykładając ją papilotkami lub smarując tłuszczem. W dużej misce wymieszaj mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia. W osobnej misce roztrzep jajka z cukrem, aż masa będzie lekko puszysta. Dodaj olej i jogurt naturalny do masy jajecznej, a następnie dokładnie wymieszaj.
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą. Do ciasta dodaj maliny, delikatnie mieszając, aby równomiernie się rozprowadziły, starając się nie rozgnieść owoców. Nakładaj ciasto do formy na muffinki, wypełniając każde miejsce do 3/4 wysokości. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20-25 minut, aż muffinki będą złociste, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.