Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki z malinami i kremem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 1,50 zł
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodając po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z 1 łyżką mąki ziemniaczanej i proszkiem do pieczenia. Wlewamy aromat. Dokładnie mieszamy.
Umyte i osuszone maliny prószymy pozostałą mąką ziemniaczaną, a następnie ostrożnie łączymy z ciastem.
Ciastem wylepiamy przygotowane foremki na muffinki. Na 20 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC.
Krem: Kiedy babeczki się pieką, przygotowujemy krem. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i zmiksowane maliny. Krem przekładamy do worka cukierniczego, wyciskamy na zimne babeczki. Wierzchy dekorujemy malinami i ziołami.
Wartość odżywcza jednej sztuki 186 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 36 gŹródło: Rewia