Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzechowe muffinki z kawałkami czekolady. Nie są zbyt słodkie, pasują idealnie do kawy.
Forma do muffinek i papilotki
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 206
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 966
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 206
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 966
Składniki
Miksujemy składniki mokre - masło, masło orzechowe, śmietanę i jajka. Osobno mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Suche składniki wrzucamy do mokrych i mieszamy łyżką, aż do połączenia. Na końcu dodajemy łezki czekoladowe i mieszamy. Blachę muffinkową wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy porcję ciasta, mniej więcej do 2/3 wysokości. Na górze układamy odrobinę masła orzechowego. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut, do zarumienienia. Muffinki są pyszne i na ciepło i po ostudzeniu.