Do góry

Desery Przepis na:

muffinki z masłem orzechowym i czekoladą

muffinki z masłem orzechowym i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11641

Dodano:

Odsłon: 3761

wilgotne, pysznie orzechowe :-)

Składniki

  • mąka, 2 szkl.
  • cukier, 0,5 szkl.
  • soda oczyszczona, 1 płaska łyżeczka
  • proszek do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
  • jajko, 2
  • mleko, 1 szkl.
  • olej roślinny, 1/4 szkl.
  • masło orzechowe (ja dodałam z kawałkami orzechów), 7 czubatych łyżek
  • czekolada gorzka, 100g
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
muffinki z masłem orzechowym i czekoladą

Przygotowanie

  1. Sypkie składniki oprócz czekolady wymieszać w jednej misce, w drugiej wymieszać wszystkie mokre. Masło orzechowe utrzeć z mokrymi składnikami widelcem. Mokre przelać do suchych i wymieszać delikatnie widelcem (mogą być grudki). Czekoladę drobno posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Foremki na muffinki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25-30 min. w temp. 200 stopni. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mariola1975 11 lipca 2012 Wyglądają super,jutro kupię w Lidl masło orzechowe bo akurat są dni Amerykańskie i zrobię te pyszne muffinki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 31 lipca 2011 ale apetycznie wyglądaja fajny pomysł z tym masłem orzechowym

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń