Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy podałam te muffinki na stół to goście myśleli, że są kupione w cukierni :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35677
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35677
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
-> w dużym kubku mieszamy jajka, olej i ekstrakt z wanilii na jednolitą masę. -> w misce mieszamy mąkę, cukier puder, mleko i proszek do pieczenia oraz dodajemy masę jajeczną. -> w foremce do muffinek układamy papilotki i każdą napełniamy 1 łyżeczką ciasta, następnie pół łyżeczki marmolady i kolejną łyżeczkę ciasta (tak aby ciasto przykryło marmoladę) -> pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 20 minut w temperaturze 180°C -> upieczone muffinki odstawiamy do ostygnięcia. -> każdą muffinkę maczamy w roztopionym maśle i obtaczamy w cukrze Smacznego!