Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy podałam te muffinki na stół to goście myśleli, że są kupione w cukierni :)
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 9
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 124
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 134
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 220
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 9
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 124
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 134
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 220
Składniki
-> w dużym kubku mieszamy jajka, olej i ekstrakt z wanilii na jednolitą masę. -> w misce mieszamy mąkę, cukier puder, mleko i proszek do pieczenia oraz dodajemy masę jajeczną. -> w foremce do muffinek układamy papilotki i każdą napełniamy 1 łyżeczką ciasta, następnie pół łyżeczki marmolady i kolejną łyżeczkę ciasta (tak aby ciasto przykryło marmoladę) -> pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 20 minut w temperaturze 180°C -> upieczone muffinki odstawiamy do ostygnięcia. -> każdą muffinkę maczamy w roztopionym maśle i obtaczamy w cukrze Smacznego!