Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla niespodziewanych gości, wystarczy chwila i mamy ciepłe babeczki do kawy. Smacznego.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Masło ucieramy, dodajemy cukier, cały czas miksując dodajemy jajka po jednym, następnie mąkę z proszkiem. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami, do każdej wkładamy po pełnej łyżce ciasta ( ciasto jest dosyć gęste, ja nakładam, tak że nabieram dużą łyżkę i zgarniam drugą małą łyżeczką ), uzupełniamy, by było po równo. Na ciasto wykładamy po 2 łyżeczki Nutelli ( w podobny sposób ). Mieszamy np. wykałaczką lub patyczkiem . Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na około 25 minut ( góra/dół ). Przepis na 12 muffinków. Smacznego.