Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki, które przygotujecie ekspresowo. Możecie je zrobić zawsze, kiedy przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 74
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 436
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 74
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 436
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Dodać mleko, jajko i roztopione i przestudzone masło. Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać płatki czekoladowe. Jeśli nie macie płatków, to pokrojoną na drobne kawałki, czekoladę gorzką. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek, do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni, około 30 minut.
Po przestudzeniu, posypać cukrem pudrem.