Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki, które przygotujecie ekspresowo. Możecie je zrobić zawsze, kiedy przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Dodać mleko, jajko i roztopione i przestudzone masło. Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać płatki czekoladowe. Jeśli nie macie płatków, to pokrojoną na drobne kawałki, czekoladę gorzką. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek, do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni, około 30 minut.
Po przestudzeniu, posypać cukrem pudrem.