Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffinki z kawałkami rabarbaru. Lekkie, puszyste, wilgotne w środku. Samo przygotowanie babeczek jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzą się jako słodki poczęstunek dla gości lub mała przekąska na piknik.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 766
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 766
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Składniki
Rabarbar płuczemy, obieramy i kroimy na małe kawałeczki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej. Składniki mieszamy.
Mokre składniki przelewamy do suchych składników. Ciasto na muffiny energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich grudek. Na koniec do ciasta dodajemy pokrojony rabarbar i ponownie mieszamy ciasto.
Ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papilotkami. Foremki powinny być wypełnione do około 3/4 wysokości.
Muffinki z rabarbarem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (bez termoobiegu) przez około 25 minut.