Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffinki z kawałkami rabarbaru. Lekkie, puszyste, wilgotne w środku. Samo przygotowanie babeczek jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzą się jako słodki poczęstunek dla gości lub mała przekąska na piknik.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 374
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242038
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2484
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 374
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242038
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2484
Składniki
Rabarbar płuczemy, obieramy i kroimy na małe kawałeczki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej. Składniki mieszamy.
Mokre składniki przelewamy do suchych składników. Ciasto na muffiny energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich grudek. Na koniec do ciasta dodajemy pokrojony rabarbar i ponownie mieszamy ciasto.
Ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papilotkami. Foremki powinny być wypełnione do około 3/4 wysokości.
Muffinki z rabarbarem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (bez termoobiegu) przez około 25 minut.