Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffinki z kawałkami rabarbaru. Lekkie, puszyste, wilgotne w środku. Samo przygotowanie babeczek jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzą się jako słodki poczęstunek dla gości lub mała przekąska na piknik.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 35
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4111
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 164
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 35
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4111
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 164
Składniki
Rabarbar płuczemy, obieramy i kroimy na małe kawałeczki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej. Składniki mieszamy.
Mokre składniki przelewamy do suchych składników. Ciasto na muffiny energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich grudek. Na koniec do ciasta dodajemy pokrojony rabarbar i ponownie mieszamy ciasto.
Ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papilotkami. Foremki powinny być wypełnione do około 3/4 wysokości.
Muffinki z rabarbarem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (bez termoobiegu) przez około 25 minut.