Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4529
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1584
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 475
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4529
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1584
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 475
Składniki
w jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
rabarbar obrać z włókien, pokroić w pierścionki, obsypać delikatnie cukrem
połączyć składniki z obydwu misek, wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate
do foremki nałożyć łyżkę ciasta (natłuścić blachę lub użyć papilotek), ułożyć kilka krążków rabarbaru, przykryć łyżką ciasta, znów ułożyć rabarbar itd. Na wierzch wcisnąć w ciasto kilka małych kawałków i wszystko posypać cukrem, piec 20 min w piekarniku 200 st C