Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z ricottą i mrożonymi owocami

Muffinki z ricottą i mrożonymi owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4760

Dodano:

Odsłon: 517

Gdy w zamrażarce zalegają owoce, warto je wykorzystać do smacznych muffinek ;)

Składniki

  • mąka pszenna 340 g
  • cukier drobny 160 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • masło 115 g
  • mleko 225 g
  • jaja 2 szt
  • ser ricotta 250 g
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • mrożone maliny 140 g
  • mrożone borówki 110 g
  • płatki migdałowe 50 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja zmiksować z cukrem. Dodać mleko i stopione masło, zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, całość połączyć. Na końcu dodać mrożone owoce i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.

  2. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń