Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy w zamrażarce zalegają owoce, warto je wykorzystać do smacznych muffinek ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Dodać mleko i stopione masło, zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, całość połączyć. Na końcu dodać mrożone owoce i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min.