Desery Przepis na:
Muffinki z ricottą i mrożonymi owocami

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4760
Dodano: 12.04.2017
Odsłon: 517
Składniki
- mąka pszenna 340 g
- cukier drobny 160 g
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- masło 115 g
- mleko 225 g
- jaja 2 szt
- ser ricotta 250 g
- soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- mrożone maliny 140 g
- mrożone borówki 110 g
- płatki migdałowe 50 g
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Jaja zmiksować z cukrem. Dodać mleko i stopione masło, zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, całość połączyć. Na końcu dodać mrożone owoce i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
-
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min.
Komentarze do przepisu (0)