Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne, mięciutkie muffinki. Szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy składniki wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Przełożyć ciasto do foremek i wstawić do piekarnika. Moje muffinki posypałam cukrem pudrem, ale można udekorować je polewą czekoladową, lub dowolnym kremem. Z tej porcji składników zrobiłam 10 muffinek.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14655
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19710
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14655
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19710
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać olej i cukier. Wymieszać trzepaczką. Dodać pastę waniliową i serek waniliowy, ponownie wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jeszcze raz wymieszać do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30 -35 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.