Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięciutkie, wilgotne i pyszne
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 89
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 171
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 44
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 185
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 89
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 171
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 44
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 185
Składniki
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz kakao i bakalii. Mieszamy łyżką tylko do połączenia się składników
Z jasnego ciasta odlać niecała szklankę ciasta, do reszty dodać kakao i bakalie, wymieszać łyżką (nie używamy miksera). Bakalie dodawałam "na oko"
Do papilotek nakładać łyżka na przemian ciasto ciemnie i jasne
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st - 20- 25 min.