Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny bananowe ekspresowe
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13145
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1488
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13145
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1488
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Składniki
Do miski przesiać suche składniki: mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Dodać cukier, sól i wymieszać. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajko. Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego !