Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny bananowe ekspresowe
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 61
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 36
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 96
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3712
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 61
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 36
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 96
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3712
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Do miski przesiać suche składniki: mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Dodać cukier, sól i wymieszać. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajko. Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego !