Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny bananowe ekspresowe

Muffiny bananowe ekspresowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 15188

Dodano:

Odsłon: 5618

Muffiny bananowe ekspresowe

Składniki

  • Mąka tortowa 2szklanki
  • Mleko szklanka
  • Olej rzepakowy 1/2 szklanki
  • Jajko
  • Banan 2
  • Cukier 1/3 szklanki
  • Proszek do pieczenia łyżeczka
  • Soda oczyszczona łyżeczka
  • Sól szczypta
  • + opcjonalnie orzechy, czekolada
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffiny bananowe ekspresowe

Przygotowanie

  1. Do miski przesiać suche składniki: mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Dodać cukier, sól i wymieszać. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajko.

    Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać.

    Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto.

    Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń