Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bana(n)lna słodycz na podwieczorek i do pracy
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 212
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1396
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 212
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1396
Składniki
Obrane banany rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków. Masło roztopić. Za pomocą miksera ubić dwa jajka z cukrem t. Czekoladę mleczną i deserową pokroić na drobne kawałeczki.
Do rozgniecionych bananów dodajemy przestudzone, roztopione masło i mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczeni i cukier waniliowy. Dalej, dodajemy rozdrobnioną czekoladę i wlewamy ubite jajka z cukrem t. (może być zwykły cukier).
Foremki do muffinek (polecam silikonowe) smarujemy masłem i nakładamy masę do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 170 stopni C przez 20-25 minut lub 160 stopni C z funkcją termoobiegu.