Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bana(n)lna słodycz na podwieczorek i do pracy
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 86
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 30
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 401
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 518
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1244
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 86
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 30
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 401
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 518
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1244
Składniki
Obrane banany rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków. Masło roztopić. Za pomocą miksera ubić dwa jajka z cukrem t. Czekoladę mleczną i deserową pokroić na drobne kawałeczki.
Do rozgniecionych bananów dodajemy przestudzone, roztopione masło i mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczeni i cukier waniliowy. Dalej, dodajemy rozdrobnioną czekoladę i wlewamy ubite jajka z cukrem t. (może być zwykły cukier).
Foremki do muffinek (polecam silikonowe) smarujemy masłem i nakładamy masę do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 170 stopni C przez 20-25 minut lub 160 stopni C z funkcją termoobiegu.