Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki, idealne połączenie smaków, szybkie wykonanie
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2557
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 681
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1504
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13933
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2557
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 681
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1504
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13933
Składniki
Przygotowanie: Łączymy w jednej misce: przesianą mąke, sodę, proszek do pieczenia, sól. W drugiej misce roztrzepać widelcem jajko razem z puree z dyni, następnie dodać olej oraz jogurt i wymieszać wszystkie składniki. Do suchych składników przelewamy mokre i łączymy delikatnie drewnianą łyżką – ciasto ma być lekki grudkowate ale mąka nie powinna być widoczna. Pamiętajmy aby nie mieszać zbyt długo składników. Ciasto wykładamy do papilotek lub foremek silikonowych na muffinki i pieczemy w temperaturze 180ᵒC przez około 35-45 minut ( do tzw. suchego patyczka).
jak upiec dynię: około 2kg dyni umyć i pokroić na około 6 części, usunąć pestki. Położyć na blaszce skórką do dołu i wstawić do nagrzanego piekarnika (200ᵒC). Piec przez około 1 godzinę lub do czasu aż dynia będzie miękka. Tak przygotowaną dynię studzimy i wydrążamy miąższ który następnie miksujemy blenderem na gładką masę ( puree). Odmierzyć potrzebną ilość gotowego puree, resztę możemy przez kilka dni przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych wypieków.