Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki, idealne połączenie smaków, szybkie wykonanie
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Składniki
Przygotowanie: Łączymy w jednej misce: przesianą mąke, sodę, proszek do pieczenia, sól. W drugiej misce roztrzepać widelcem jajko razem z puree z dyni, następnie dodać olej oraz jogurt i wymieszać wszystkie składniki. Do suchych składników przelewamy mokre i łączymy delikatnie drewnianą łyżką – ciasto ma być lekki grudkowate ale mąka nie powinna być widoczna. Pamiętajmy aby nie mieszać zbyt długo składników. Ciasto wykładamy do papilotek lub foremek silikonowych na muffinki i pieczemy w temperaturze 180ᵒC przez około 35-45 minut ( do tzw. suchego patyczka).
jak upiec dynię: około 2kg dyni umyć i pokroić na około 6 części, usunąć pestki. Położyć na blaszce skórką do dołu i wstawić do nagrzanego piekarnika (200ᵒC). Piec przez około 1 godzinę lub do czasu aż dynia będzie miękka. Tak przygotowaną dynię studzimy i wydrążamy miąższ który następnie miksujemy blenderem na gładką masę ( puree). Odmierzyć potrzebną ilość gotowego puree, resztę możemy przez kilka dni przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych wypieków.