Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na muffiny jest uniwersalny, gwarantuje wolność wyboru co do smaku i dodatków. Można do nich dodać bakalie, owoce sezonowe, dowolne olejki smakowo-zapachowe. Wszystko zależy od wyobraźni. Poniżej przepis z dodatkiem kakao.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 535
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 116
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 535
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 116
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
Mieszamy w misce składniki suche, dodajemy jajka, mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można to zrobić ręcznie lub przy pomocy miksera.
Odkładamy dwie duże łyżki przygotowanego ciasta do osobnego małego naczynka np. szklanki. Do miski z ciastem dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek do 2/3 wysokości. Na wierzch każdej muffiny nanosimy odłożone wcześniej ciasto (bez kakao) za pomocą łyżki, robiąc dowolne "mazaje".
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut (bez termoobiegu). Po ostudzeniu muffiny można oprószyć cukrem pudrem, choć dzięki "mazajom" wyglądają całkiem apetycznie. Muffiny są mięciutkie i puszyste, polecam i życzę smacznego :)