Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny jogurtowe z budyniem

Muffiny jogurtowe z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1227

Dodano:

Odsłon: 4957

smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • ciasto: mąka tortowa 260 g
  • cukier 100 g
  • mały jogurt naturalny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 łyżeczka sody
  • pół kostki margaryny
  • 2 jajka
  • budyń : szklanka mleka
  • po 1 łyżeczce pełnej mąki ziemniaczanej i zwykłej
  • 2 łyżki kakao gorzkiego + 2 łyżki cukru.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Utrzeć margarynę z jajkami. Dodać resztę składników , wymieszać aby powstało grudkowate ciasto.

    3/4 szklanki mleka zagotować z cukrem. do 1/4 dodać mąki i kakao. wlać do gotującego się mleka. ostudzić.

    wypełniać foremki do 2/3 wysokości w następujący sposób:
    ciasto - budyń - ciasto.

    piec ok 20 minut w 180 st. wystudzone posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń