Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Utrzeć margarynę z jajkami. Dodać resztę składników , wymieszać aby powstało grudkowate ciasto. 3/4 szklanki mleka zagotować z cukrem. do 1/4 dodać mąki i kakao. wlać do gotującego się mleka. ostudzić. wypełniać foremki do 2/3 wysokości w następujący sposób: ciasto - budyń - ciasto. piec ok 20 minut w 180 st. wystudzone posypać cukrem pudrem.