Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny piernikowe z powidłami śliwkowymi
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 134
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 538
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 134
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 538
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajka. Suche składniki połączyć z mokrymi i wymieszać za pomocą łyżki. Do blaszki na muffiny wkładamy papilotki. Do każdej nakładamy pełną łyżką ciasta, a następnie po łyżeczce konfitury śliwkowej i przykrywamy pozostałym ciastem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu pudrujemy, lukrujemy i dekorujemy :) co kto woli :) Smacznego!