Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny piernikowe z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1113
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Prosta i smaczna sałatka makaronowa, którą możemy podać gościom. Na pewno im...
Odsłon: 16
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1067
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1113
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Prosta i smaczna sałatka makaronowa, którą możemy podać gościom. Na pewno im...
Odsłon: 16
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1067
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajka. Suche składniki połączyć z mokrymi i wymieszać za pomocą łyżki. Do blaszki na muffiny wkładamy papilotki. Do każdej nakładamy pełną łyżką ciasta, a następnie po łyżeczce konfitury śliwkowej i przykrywamy pozostałym ciastem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu pudrujemy, lukrujemy i dekorujemy :) co kto woli :) Smacznego!