Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny piernikowe z powidłami śliwkowymi
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 401
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 268
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1419
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 401
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 268
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1419
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajka. Suche składniki połączyć z mokrymi i wymieszać za pomocą łyżki. Do blaszki na muffiny wkładamy papilotki. Do każdej nakładamy pełną łyżką ciasta, a następnie po łyżeczce konfitury śliwkowej i przykrywamy pozostałym ciastem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu pudrujemy, lukrujemy i dekorujemy :) co kto woli :) Smacznego!