Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
1 i 1/2 szklanki mąki i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja rozmiar S 1/2 szklanki cukru 1 mały cukier waniliowy 1/3 szklanki oleju 1 szklanka mleka szczypta soli W misy miksera wlewamy wszystkie mokre składniki i cukry. Miksujemy na niskich obrotach. Stopniowo dosypujemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników. Przelewamy do 12-tu foremek . Pieczemy 40 minut w 160-170 *C
50 ml śmietanki 30 % 100 g. białej czekolady Śmietankę podgrzać z pokruszoną czekoladą. Nie wolno doprowadzić do zagotowania. Mieszać silikonową szpatułką. Całkowicie wystudzić. Najlepiej masę do dekoracji zrobić dzień wcześniej.