Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z brzoskwiniami
Sponsorowane
Klopsiki w lekkim sosie z pieczonymi ziemniaczkami
Odsłon: 6111
Sponsorowane
Na polędwicę wołową sposobów jest kilka. My przygotujemy dziś pyszne roladki,...
Odsłon: 5131
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 74
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 34
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 74
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 34
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać mleko i zmiksować. Dodać cukier, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, krótko zmiksować – masa może pozostać lekko grudkowata. Na koniec dodać pokrojoną brzoskwinię i rodzynki, wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do natłuszczonych foremek na muffiny (najlepiej silikonowych)
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 150 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia wstawić foremki z ciastem. Ustawić czas na 20 minut, zamknąć urządzenie i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Muffiny ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Wskazówka: Do przygotowania muffinek w urządzeniu Airfryer warto wykorzystać usztywnione papilotki lub sztywne foremki silikonowe.
Przepisy Desery
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 74
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 137