Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z jagodami i kruszonką
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Składniki
Przygotowanie Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników, na końcu dodać mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Jagody wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć na durszlak. Owoce dodać do ciasta, wymieszać delikatnie za pomocą łopatki. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek, wierzch posypać kruszonką wg uznania. Piec w temperaturze 180 °C przez 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Smacznego,