Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z jagodami i kruszonką
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13803
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15405
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13803
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15405
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Składniki
Przygotowanie Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników, na końcu dodać mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Jagody wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć na durszlak. Owoce dodać do ciasta, wymieszać delikatnie za pomocą łopatki. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek, wierzch posypać kruszonką wg uznania. Piec w temperaturze 180 °C przez 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Smacznego,