Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z jagodami i kruszonką
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 603
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3112
Polecam.
Odsłon: 1910
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 603
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3112
Polecam.
Odsłon: 1910
Składniki
Przygotowanie Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników, na końcu dodać mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Jagody wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć na durszlak. Owoce dodać do ciasta, wymieszać delikatnie za pomocą łopatki. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek, wierzch posypać kruszonką wg uznania. Piec w temperaturze 180 °C przez 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Smacznego,