Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami.

Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1231

Dodano:

Odsłon: 762

Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami. Składniki na 16 muffin

Składniki

  • masło 82 % tł. 200 g
  • cukier puder 130 g
  • mąka pszenna 210 g
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
  • jajka 3
  • serek homogenizowany 2-3 łyżki
  • aromat waniliowy
  • migdały w płatkach
  • Lukier : cukier puder 2/3 szklanki
  • sok z cytryny łyżeczka
  • mleko 1-2 łyżeczki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. *Składniki w temperaturze pokojowej.
    Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników. Następnie dodać aromat i serek. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 °C przez 15 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i mleko, wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni, aż się lekko zarumienią. Muffiny polukrować i posypać płatkami migdałów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń