Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z lukrem cytrynowym i migdałami. Składniki na 16 muffin
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
*Składniki w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników. Następnie dodać aromat i serek. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 °C przez 15 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i mleko, wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni, aż się lekko zarumienią. Muffiny polukrować i posypać płatkami migdałów.