Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z malinami
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszamy jajka z maślanką, skórką z cytryny przestudzonym, roztopionym masłem. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub łyżki. Dodajemy cukier i ponownie krótko mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem i sodą. Całość mieszamy tylko do połączenia się składników bez miksera. Do ciasta dodajemy maliny i mieszamy delikatnie. Przekładamy do papilotek. Z podanej porcji wychodzi 12 dużych babeczek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni pieczemy ok. 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!