Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z malinami
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5821
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5821
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 337
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszamy jajka z maślanką, skórką z cytryny przestudzonym, roztopionym masłem. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub łyżki. Dodajemy cukier i ponownie krótko mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem i sodą. Całość mieszamy tylko do połączenia się składników bez miksera. Do ciasta dodajemy maliny i mieszamy delikatnie. Przekładamy do papilotek. Z podanej porcji wychodzi 12 dużych babeczek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni pieczemy ok. 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!