Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie muffinki z piankami typu marshmallow. Z podanych składników wyjdzie 12 muffinek. Lukru wystarczy na polukrowanie 24 sztuk.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 69
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 498
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 69
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 498
Składniki
Przygotowania zaczynamy od zrobienia lukru. Białko jaja kurzego ucieramy ze szklanką cukru pudru. Gotowy lukier odstawiamy na 12 godzin. Można go przyrządzić dzień wcześniej.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jaja. Do masy dodajemy połączone składniki suche: mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia. Rozlewamy do foremek na muffiny. Do każdej porcji wrzucamy po 2-3 pianki. Pieczemy około 20 minut. Pianki rozpuszczą się i ładnie zrumienią.
Jeszcze ciepłe muffiny polewamy przygotowanym wcześniej lukrem. Ozdabiamy piankami. Gotowe! Smacznego!