Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie muffinki z piankami typu marshmallow. Z podanych składników wyjdzie 12 muffinek. Lukru wystarczy na polukrowanie 24 sztuk.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2442
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1595
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 578
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3737
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2442
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1595
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 578
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3737
Składniki
Przygotowania zaczynamy od zrobienia lukru. Białko jaja kurzego ucieramy ze szklanką cukru pudru. Gotowy lukier odstawiamy na 12 godzin. Można go przyrządzić dzień wcześniej.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jaja. Do masy dodajemy połączone składniki suche: mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia. Rozlewamy do foremek na muffiny. Do każdej porcji wrzucamy po 2-3 pianki. Pieczemy około 20 minut. Pianki rozpuszczą się i ładnie zrumienią.
Jeszcze ciepłe muffiny polewamy przygotowanym wcześniej lukrem. Ozdabiamy piankami. Gotowe! Smacznego!