Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie muffinki z piankami typu marshmallow. Z podanych składników wyjdzie 12 muffinek. Lukru wystarczy na polukrowanie 24 sztuk.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13154
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2517
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4602
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13154
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2517
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4602
Składniki
Przygotowania zaczynamy od zrobienia lukru. Białko jaja kurzego ucieramy ze szklanką cukru pudru. Gotowy lukier odstawiamy na 12 godzin. Można go przyrządzić dzień wcześniej.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jaja. Do masy dodajemy połączone składniki suche: mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia. Rozlewamy do foremek na muffiny. Do każdej porcji wrzucamy po 2-3 pianki. Pieczemy około 20 minut. Pianki rozpuszczą się i ładnie zrumienią.
Jeszcze ciepłe muffiny polewamy przygotowanym wcześniej lukrem. Ozdabiamy piankami. Gotowe! Smacznego!