Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie muffinki z piankami typu marshmallow. Z podanych składników wyjdzie 12 muffinek. Lukru wystarczy na polukrowanie 24 sztuk.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10090
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10090
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Przygotowania zaczynamy od zrobienia lukru. Białko jaja kurzego ucieramy ze szklanką cukru pudru. Gotowy lukier odstawiamy na 12 godzin. Można go przyrządzić dzień wcześniej.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jaja. Do masy dodajemy połączone składniki suche: mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia. Rozlewamy do foremek na muffiny. Do każdej porcji wrzucamy po 2-3 pianki. Pieczemy około 20 minut. Pianki rozpuszczą się i ładnie zrumienią.
Jeszcze ciepłe muffiny polewamy przygotowanym wcześniej lukrem. Ozdabiamy piankami. Gotowe! Smacznego!