Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliwkowymi. Przepis bardzo prosty i nie skomplikowany. Polecam
papilotki, foremki na muffiny, mikser, łyżka, garnuszek, miseczka,
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10701
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10701
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Rozpuścić masło, dodać mleko i rozmącone jajko , wymieszać. Następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oba cukry. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym ciastem napełnić foremki na muffinki wyłożone papilotkami , napełnić do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki dodać po małej łyżeczce powideł śliwkowych. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem, nałożyć kleks lukru cytrynowego i położyć połówkę orzecha włoskiego. Lukier cytrynowy ; Do miseczki wsyp cukier puder , dodaj sok z cytryny i odrobina wrzątku. Ucieraj tak długo aż lukier będzie lśniący , a pod palcami nie będzie wyczuwalny cukier. Jeżeli lukier będzie za rzadki dodaj cukru pudru.
Muffiny gotowe do podania.
Muffiny po upieczeniu gotowe do podania.