Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliwkowymi. Przepis bardzo prosty i nie skomplikowany. Polecam
papilotki, foremki na muffiny, mikser, łyżka, garnuszek, miseczka,
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Rozpuścić masło, dodać mleko i rozmącone jajko , wymieszać. Następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oba cukry. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym ciastem napełnić foremki na muffinki wyłożone papilotkami , napełnić do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki dodać po małej łyżeczce powideł śliwkowych. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem, nałożyć kleks lukru cytrynowego i położyć połówkę orzecha włoskiego. Lukier cytrynowy ; Do miseczki wsyp cukier puder , dodaj sok z cytryny i odrobina wrzątku. Ucieraj tak długo aż lukier będzie lśniący , a pod palcami nie będzie wyczuwalny cukier. Jeżeli lukier będzie za rzadki dodaj cukru pudru.
Muffiny gotowe do podania.
Muffiny po upieczeniu gotowe do podania.