Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny z ricottą i borówkami

Muffiny z ricottą i borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5428

Dodano:

Odsłon: 305

Owocowe muffinki z dodatkiem sera ricotta smakują wyjątkowo!

Składniki

  • Ciasto :
  • mąka pszenna 2,5 szklanki
  • cukier drobny 1/2 szklanki
  • maślanka 1 szklanka
  • jaja 2 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • masło 50 g
  • Nadzienie :
  • ser ricotta 250 g
  • cukier drobny 2 łyżki
  • Do ozdoby :
  • śmietana 30 % 3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy 1 łyżeczka
  • borówki 1 szklanka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffiny z ricottą i borówkami

Przygotowanie

  1. Jaja zmiksować z cukrem i maślanką. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i ricotty połączonej z cukrem. Do pozostałego ciasta dodać stopione masło i wymieszać.

  2. Ciasto rozłożyć na warstwę sera i wyrównać. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 20-25 min. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym i przystroić ostudzone muffinki. Dodać umyte i osuszone owoce oraz listki mięty.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń