Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowe muffinki z dodatkiem sera ricotta smakują wyjątkowo!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10437
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6023
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12874
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10437
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6023
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12874
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem i maślanką. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i ricotty połączonej z cukrem. Do pozostałego ciasta dodać stopione masło i wymieszać.
Ciasto rozłożyć na warstwę sera i wyrównać. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 20-25 min. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym i przystroić ostudzone muffinki. Dodać umyte i osuszone owoce oraz listki mięty. Smacznego!