Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z truskawkowym wkładem? Czemu nie!?
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4172
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4172
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt naturalny, amaretto oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy.
Do miski z suchymi składnikami wlewamy wcześniej wymieszane mokre składniki. Wszystko ze sobą miksujemy (gdy masa będzie zbyt gęsta, dolewamy jeszcze trochę mleka).
Do połowy wysokości foremki do muffinek wkładamy masę, kładziemy na nią truskawkę i lekko ją dociskamy, na wierzch kładziemy kolejną porcję ciasta, aby przykryć truskawkę. Masa muffinkowa powinna sięgać prawie do krawędzi foremek. Można posypać babeczki kruszonką. Wkładamy blachę z muffinkami do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut.