Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z truskawkowym wkładem? Czemu nie!?
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 147
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1377
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4301
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 147
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1377
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4301
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt naturalny, amaretto oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy.
Do miski z suchymi składnikami wlewamy wcześniej wymieszane mokre składniki. Wszystko ze sobą miksujemy (gdy masa będzie zbyt gęsta, dolewamy jeszcze trochę mleka).
Do połowy wysokości foremki do muffinek wkładamy masę, kładziemy na nią truskawkę i lekko ją dociskamy, na wierzch kładziemy kolejną porcję ciasta, aby przykryć truskawkę. Masa muffinkowa powinna sięgać prawie do krawędzi foremek. Można posypać babeczki kruszonką. Wkładamy blachę z muffinkami do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut.