Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z truskawkowym wkładem? Czemu nie!?
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6005
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6005
        
        
                Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt naturalny, amaretto oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy.
Do miski z suchymi składnikami wlewamy wcześniej wymieszane mokre składniki. Wszystko ze sobą miksujemy (gdy masa będzie zbyt gęsta, dolewamy jeszcze trochę mleka).
Do połowy wysokości foremki do muffinek wkładamy masę, kładziemy na nią truskawkę i lekko ją dociskamy, na wierzch kładziemy kolejną porcję ciasta, aby przykryć truskawkę. Masa muffinkowa powinna sięgać prawie do krawędzi foremek. Można posypać babeczki kruszonką. Wkładamy blachę z muffinkami do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut.