Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z truskawkowym wkładem? Czemu nie!?
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22278
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 126
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 140
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22278
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 126
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 140
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt naturalny, amaretto oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy.
Do miski z suchymi składnikami wlewamy wcześniej wymieszane mokre składniki. Wszystko ze sobą miksujemy (gdy masa będzie zbyt gęsta, dolewamy jeszcze trochę mleka).
Do połowy wysokości foremki do muffinek wkładamy masę, kładziemy na nią truskawkę i lekko ją dociskamy, na wierzch kładziemy kolejną porcję ciasta, aby przykryć truskawkę. Masa muffinkowa powinna sięgać prawie do krawędzi foremek. Można posypać babeczki kruszonką. Wkładamy blachę z muffinkami do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut.