Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z truskawkowym wkładem? Czemu nie!?
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt naturalny, amaretto oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy.
Do miski z suchymi składnikami wlewamy wcześniej wymieszane mokre składniki. Wszystko ze sobą miksujemy (gdy masa będzie zbyt gęsta, dolewamy jeszcze trochę mleka).
Do połowy wysokości foremki do muffinek wkładamy masę, kładziemy na nią truskawkę i lekko ją dociskamy, na wierzch kładziemy kolejną porcję ciasta, aby przykryć truskawkę. Masa muffinkowa powinna sięgać prawie do krawędzi foremek. Można posypać babeczki kruszonką. Wkładamy blachę z muffinkami do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut.