Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie z dodatkeim jogurtu naturalnego. Idealne na piknik czy przekąskę do kawy. Mufinki z kawałkami czekolady.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20726
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20726
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Miękkie masło utrzyj na jasny puch. Ciągle miksując dodawaj na przemian jajka i cukier. Gdy składniki się połączą dodaj jogurt naturalny (powinien mieć temperaturę pokojową). Zmiksuj wszystko razem. Dodaj przesiane suche składniki. Następnie wlej mleko w temperaturze pokojowej i na koniec dodaj wrzątek. Do gotowej masy dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj.
Formę do mufinek wyłóź papilotkami. Wypełnij każdą z nich do 2/3 wysokości (najlepiej przy użyciu rękawa cukierniczego). Wstaw do piekarnika nagrzanegod o 170 stopni i piecz przez 15-20 minut do złotego koloru i tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw na bok do całkowitego wystudzenia.