Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te mufinki zawsze wychodzą, mega szybkie do zrobienia. Doskonałe również w innej wersji z marmoladą :)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105568
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5919
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105568
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5919
Składniki
W osobnym naczyniu naszykować suche i mokre składniki. Mokre składniki dokładnie wymieszać i dodać do suchych Papierowe papilotki umieścić w foremkach do mufinek Nakładać ciasto do 3/4 wysokości Piec w temp. 200' - 22min.
Po wystudzeniu mufinek wydrążyć około łyżeczki ciasta Krem mascarpone: Schłodzoną śmietankę 30% ubić mikserem dodać serek mascarpone i kilka łyżek cukru pudru Do wystudzonych babeczek ułożyć kilka malin i przygotowany krem Na wierzch do ozdoby ułożyć malinki i posypać okruszkami ciasta * Smacznego :)