Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te mufinki zawsze wychodzą, mega szybkie do zrobienia. Doskonałe również w innej wersji z marmoladą :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
W osobnym naczyniu naszykować suche i mokre składniki. Mokre składniki dokładnie wymieszać i dodać do suchych Papierowe papilotki umieścić w foremkach do mufinek Nakładać ciasto do 3/4 wysokości Piec w temp. 200' - 22min.
Po wystudzeniu mufinek wydrążyć około łyżeczki ciasta Krem mascarpone: Schłodzoną śmietankę 30% ubić mikserem dodać serek mascarpone i kilka łyżek cukru pudru Do wystudzonych babeczek ułożyć kilka malin i przygotowany krem Na wierzch do ozdoby ułożyć malinki i posypać okruszkami ciasta * Smacznego :)