Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto Murzynek. Szybkie w przygotowaniu, wilgotne od powideł śliwkowych i mocno kakaowe. Pycha!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15672
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15672
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i olej i wszystko razem miksujemy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy mleko oraz powidła i ponownie wszystko mieszamy.
W osobnej misce łączymy mąkę, kakao, proszek i sodę. Suche składniki przesypujemy do miski z mokrymi i sprawnie wszystko razem łączymy. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut. Dla pewności sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Gotowy murzynek można udekorować polewą czekoladową, cukrem pudrem lub przełożyć kremem.