Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne , aromatyczne , delikatne ciasto, które sprawdzi się na różne okazje.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 231
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 162
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 231
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 162
Składniki
Masło rozpuścić. Orzechy morele przepłukać gorącą wodą , pokroić w drobną kostkę. Mąkę przesiać, wymieszać z sodą i kakao.
Jajka ubić na puszysto z cukrem, ucierając dodać powidła, dalej ucierając dodawać po trochu produkty sypkie , mleko, na końcu dodać masło , chwilę ucierać. Dodać orzechy i morele wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi, schłodzić.
Pokroić na porcje.