Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto bez dodatku białego cukru, jajek i mleka.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12391
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12391
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę, słodzik oraz kakao, następnie dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Do drugiej miski dodajemy banany. Blendujemy. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią gotowe ciasto. Dodatkowo wypiek możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!