Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto bez dodatku białego cukru, jajek i mleka.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 19
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 134
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9072
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 19
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 134
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9072
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę, słodzik oraz kakao, następnie dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Do drugiej miski dodajemy banany. Blendujemy. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią gotowe ciasto. Dodatkowo wypiek możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!