Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto bez dodatku białego cukru, jajek i mleka.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4296
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74355
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4296
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74355
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę, słodzik oraz kakao, następnie dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Do drugiej miski dodajemy banany. Blendujemy. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią gotowe ciasto. Dodatkowo wypiek możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!