Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto bez dodatku białego cukru, jajek i mleka.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 10
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9592
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 10
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9592
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Składniki
Do miski dodajemy przesianą przez sitko mąkę, słodzik oraz kakao, następnie dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Do drugiej miski dodajemy banany. Blendujemy. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią gotowe ciasto. Dodatkowo wypiek możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!