Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z czarnej fasoli

Murzynek z czarnej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 512

Dodano:

Odsłon: 3079

Oczywiście jest to nowa odsłona tego ciasta- wegańska i bezglutenowa! A jednak obłędnie pyszna ;)

Składniki

  • 200g czarnej fasoli
  • 3 łyżki mąki sojowej
  • 2 banany
  • 100ml mleka migdałowego
  • 3 daktyle
  • 1 łyżka orzechów nerkowca
  • 2 łyżeczki stevi
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć (najlepiej całą noc), a następnie ugotować do całkowitej miękkości.

  2. Zblendować banany z daktylami, stevią i mąką sojową oraz mlekiem migdałowym.

  3. Do masy dodawać stopniowo fasolę przez cały czas blendować- do uzyskania gładkiej konsystencji.

  4. Do całości dodać pokruszone orzechy nerkowca, wymieszać i przełożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń