Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste ciasto.Taki najzwyczajniejszy "Murzynek" na świecie :)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 12
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4085
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 12
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4085
Składniki
Mleko i jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Do przesianej mąki z sodą dodać cukier i kakao.Wymieszać.Następnie dodać jajka,mleko,rozpuszczoną margarynę i wymieszać dokładnie łyżką.Dodać dżem i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki i piec w temp.180 st ok 40-50 min (do tzw.suchego patyczka) .Smacznego :)