Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki i wilgotny murzynek z dodatkiem nutelli. Jest pyszny i bardzo ładnie się prezentuje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25977
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3397
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1436
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25977
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3397
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1436
Składniki
Margarynę, cukier, kakao, nutellę i wodę doprowadzić do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Wyłączyć gaz. Odlać pół szklanki masy, na polewę. Do wystudzonej masy, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Zmiksować, tylko chwile na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułka tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu, ściąć górę ciasta. Ścięte ciasto, pokruszyć. Wierzch murzynka, posmarować odlaną wcześniej polewą i posypać pokruszonym ciastem. Lekko docisnąć.