Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowy mazurek z czekoladową polewą
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Margaryna, cukier, kakao i wodę podgrzewać aż do zagotowania, następnie odstawić do przestygnięcia.
Do ostudzonego syropu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubić i delikatnie wmieszać do ciasta.
Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec ok. 40 min. w temp. 170-180°C.
Składniki rozpuszczać na wolnym ogniu stale mieszając, aż do uzyskania średniej gęstości.
Polać polewą upieczony murzynek.