Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z rodzynkami, żurawina i jablkami

Murzynek z rodzynkami, żurawina i jablkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 996

Proste i szybkie, można pominąć bakalie, można dodać inne.

Składniki

  • 500 gram maki
  • Jedna torebka budyniu czekoladowego + łyżka smietankowego
  • 5 jajek
  • Czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • Czubata łyżeczka sody
  • Kostka masła lub margaryny
  • Szklanka cukru
  • Pół szklanki mleka
  • Cukier waniliowy
  • Dodatki : 3-4 jablka, garść namoczonych rodzynek i tyle samo żurawiny.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Murzynek z rodzynkami, żurawina i jablkami

Przygotowanie

  1. Z margaryny cukru i cukru waniliowe oraz mleka zrobić czekoladę. Ostudzić.

  2. Do ostudzonej czekolady dodać proszek do pieczenia oraz środę. Następnie resztę składników.

    Dodajemy pokrojone jabłka oraz rodzynki z żurawina.

    Ciasto wlewamy na natłuszcza i wyspana bułka tarta blachę. Pieczemy około 45 mi do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń