Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z mojej młodości, stary poczciwy Murzynek z pyszną polewą czekoladową i sezamem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Cukier, margarynę , kakao , kawę , wodę i mleko podgrzać aby połączyły się wszystkie składniki. Mieszając gotować ok. 3-4 minuty. Ostudzić. 6 łyżek odlać na polewę. Ser zmielić ,rozgnieść , lub przecisnąć przez praskę. Dodać miód , syrop klonowy zapach waniliowy ( można dosypać cukier waniliowy, jak ktoś woli słodsze). Wymieszać robotem, potem dodać namoczoną żurawinę. Do wystudzonej masy kakaowej dodawać po jednym jajku stale mieszając, mąkę i proszek do pieczenia. Tortownicę : 22 X 22 cm. wysmarować margaryną i posypać ok. 1/2 częścią sezamu. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w 180 C ok. 30-40 minut. Czekamy aż ciasto ostygnie. Po ostudzeniu przecinamy ciasto na pół przekładamy masą serową z żurawiną. Przykrywamy ciasto drugą połówką i polewamy polewą . Pozostały sezam prażymy na suchej patelni i już chłodnym posypujemy polewę.