Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto murzynek w wersji bezglutenowo-babeczkowej o lekkiej nucie pomarańczy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Olej, ksylitol, kakao i 0.5 szklanki wody zagotować w rondelku do rozpuszczenia składników. Odlać 0.5 szklanki gotowego syropu, a resztę przelać do miski i ostudzić.
Białka jajek ubić na sztywno, a żółtka dodać do zimnego syropu. Wsypać do tego mąkę, proszek do pieczenia i olejek. Wszystko zmiksować. Na końcu dodać skórki kandyzowane i pianę z białek. Delikatnie wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto wylać do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek do babeczek. W zależności od wielkości, duże babeczki piec ok 40 minut, a małe ok. 25-30 minut w nagrzanym do 180st.C piekarniku. Po upieczeniu babki ostudzić.
Odłożony syrop ponownie podgrzać. Polać nim babeczki. Na końcu posypać posypką.