Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto murzynek w wersji bezglutenowo-babeczkowej o lekkiej nucie pomarańczy.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2513
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2513
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Składniki
Olej, ksylitol, kakao i 0.5 szklanki wody zagotować w rondelku do rozpuszczenia składników. Odlać 0.5 szklanki gotowego syropu, a resztę przelać do miski i ostudzić.
Białka jajek ubić na sztywno, a żółtka dodać do zimnego syropu. Wsypać do tego mąkę, proszek do pieczenia i olejek. Wszystko zmiksować. Na końcu dodać skórki kandyzowane i pianę z białek. Delikatnie wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto wylać do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek do babeczek. W zależności od wielkości, duże babeczki piec ok 40 minut, a małe ok. 25-30 minut w nagrzanym do 180st.C piekarniku. Po upieczeniu babki ostudzić.
Odłożony syrop ponownie podgrzać. Polać nim babeczki. Na końcu posypać posypką.