Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto na dziś jutro i pojutrze.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Margarynę, cukier, mleko i kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Po wystudzeniu dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.
Przełożyć ciasto do formy i piec 50-60 min.w temp. 160 st. C. Po upieczeniu polać roztopioną czekoladą. Mi najbardziej smakuje gorzka czekolada podkreśla smak ciasta.