Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni dobrze zjeść coś dla ochłody. Mus prosto z lodówki będzie deserem, który sprawdzi się idealnie. Smaczny, słodki deser dla każdego.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5695
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 86
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5695
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 86
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 610
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Mieszamy, aż proszek się całkowicie rozpuści. Zostawiamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu galaretkę możemy włożyć do lodówki, aby szybciej zaczęła tężeć
Brzoskwinie obieramy. Miąższ oddzielamy od pestki i miksujemy na mus
Mus łączymy z tężejącą galaretką i przelewamy do pucharków / słoiczków Odstawiamy do stężenia do lodówki
Śmietankę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru na sztywno i dekorujemy nią górę deseru. Posypujemy startą czekoladą