Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni dobrze zjeść coś dla ochłody. Mus prosto z lodówki będzie deserem, który sprawdzi się idealnie. Smaczny, słodki deser dla każdego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27876
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27876
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Mieszamy, aż proszek się całkowicie rozpuści. Zostawiamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu galaretkę możemy włożyć do lodówki, aby szybciej zaczęła tężeć
Brzoskwinie obieramy. Miąższ oddzielamy od pestki i miksujemy na mus
Mus łączymy z tężejącą galaretką i przelewamy do pucharków / słoiczków Odstawiamy do stężenia do lodówki
Śmietankę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru na sztywno i dekorujemy nią górę deseru. Posypujemy startą czekoladą