Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zaintrygowana musem brzoskwiniowym Capri :-), skusiłam się i przełamałam go puszystym, lekkim kremem śmietankowo-makowym :-) mmmm orzeźwiające "niebo w gębie" :-D
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 235
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1041
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 235
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1041
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, przestudzić. Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować blenderem na mus (można połówkę lub dwie zostawić do dekoracji). Mus połączyć z galaretką. Połowę przelać do salaterek, miseczek lub szklanek i wstawić do lodówki do stężenia. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem, dodać twaróg, cukier puder, mak i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połaczyć. Na zastygnięty mus wyłożyć krem, na to resztę musu. Udekorować według gustu. Wstawić do lodówki najlepiej na kilka godz. lub na noc. Smacznego :-)