Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zaintrygowana musem brzoskwiniowym Capri :-), skusiłam się i przełamałam go puszystym, lekkim kremem śmietankowo-makowym :-) mmmm orzeźwiające "niebo w gębie" :-D
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3159
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 77
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3159
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 77
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, przestudzić. Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować blenderem na mus (można połówkę lub dwie zostawić do dekoracji). Mus połączyć z galaretką. Połowę przelać do salaterek, miseczek lub szklanek i wstawić do lodówki do stężenia. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem, dodać twaróg, cukier puder, mak i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połaczyć. Na zastygnięty mus wyłożyć krem, na to resztę musu. Udekorować według gustu. Wstawić do lodówki najlepiej na kilka godz. lub na noc. Smacznego :-)