Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zaintrygowana musem brzoskwiniowym Capri :-), skusiłam się i przełamałam go puszystym, lekkim kremem śmietankowo-makowym :-) mmmm orzeźwiające "niebo w gębie" :-D
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11707
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12321
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3051
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11707
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12321
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3051
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, przestudzić. Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować blenderem na mus (można połówkę lub dwie zostawić do dekoracji). Mus połączyć z galaretką. Połowę przelać do salaterek, miseczek lub szklanek i wstawić do lodówki do stężenia. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem, dodać twaróg, cukier puder, mak i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połaczyć. Na zastygnięty mus wyłożyć krem, na to resztę musu. Udekorować według gustu. Wstawić do lodówki najlepiej na kilka godz. lub na noc. Smacznego :-)